Fotópályázat: Nyár

2010. július 20. | | Hírek, KultDivi

A hosszú hűvös napok után beköszöntött a rekkenő hőség és vele együtt az igazi nyár is: strandidő, jégkrém, nyaralás, utazás.

Te se gubbassz hát otthon, hanem porold le a fényképezőt és a hőség ellenére menj ki a szabadba, hogy megörökítsd az idei nyár legklasszabb pillanatait! Fotózd le, ami számodra legjobban visszaadja ezt az évszakot és küldd be nekünk a legjobb három fényképet!

A beérkezett képekből szakmai zsűri választja ki a legjobb hármat, illetve egy különdíjat is hirdetünk a közönségszavazáson legjobban teljesítő kép szerzőjének. Ehhez a beküldési határidő után a fotókat előzetes válogatás után feltöltjük egy online galériába, ahol nyilvánosan lehet értékelni őket egészen augusztus 29-ig! A zsűri által kiválasztott és a közönségdíjas képek alkotóit értékes nyereményekkel díjazzuk, és a nyertesek nevét augusztus 30-án honlapunkon feltüntetjük!

Nevezési feltételek, formai követelmények

Beküldési határidő: 2010. augusztus 20.
Beküldési cím: fotopalyazat@nulldiverziti.hu

A pályázatra szánt képek kizárólag elektronikus úton, 10 Mb-ot meg nem haladó e-mailben küldhetők be!

Egy szerzőtől legfeljebb három (3) digitális fotó küldhető be. A képek fájlnevében ékezetek nélkül szerepeljen a szerző neve és a kép címe ebben a formátumban: VezeteknevKeresztnev_AKepCime.jpg

Nyeremények

1. díj: biotermék csomag
2. díj: fair trade tea és kávé csomag
3. díj: fazekas termék

Különdíj: Könyv a fényképezésről

Képfájl technikai feltételek:

fájltípus: JPG (a tömörítés ne legyen Adobe Photoshop jpeg 8-nál nagyobb mértékű)
minimális méret: 3 Megapixel (kb. 2000 x 1500 pixel)

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy manipulált fotó nem küldhető be!

Mi számít, és mi nem számít a fotó manipulálásának?

Nem számít a fotó manipulálásnak:

 • A kép megvágása, a zavaró elemek levágása, a kép orientációjának megváltoztatása.
 • A teljes képet érintő színkorrekció. A kép fényességének, kontrasztjának, élességének állítása.
 • A színes felvételek fekete-fehérré alakítása.
 • Analóg felvételeknél a szkennelési/digitalizálási hibák (karcolás, porszem) kiretusálása.

A fotók manipulálásának számít:

 • Képelemek kiretusálása/hozzáadása
 • A kép egyes részleteinek különálló, markáns színkorrekciója.
 • Digitális effektek vagy szűrők alkalmazása az utómunka során.

Jogok

A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

A résztvevő, a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a rendező képeiket korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja.

Hozzászólások

 1. Ági szerint:

  Sziasztok!

  “Ehhez a beküldési határidő után a fotókat előzetes válogatás után feltöltjük egy online galériába, ahol nyilvánosan lehet értékelni őket egészen augusztus 29-ig!”

  Hol található ez az online galéria?

 2. Csipi szerint:

  Sziasztok!

  Mikortól lesznek láthatók a képek?

 3. Diverziti szerint:

  Hétfőtől, ahogy azt épp feletted írtuk is.

 4. Csolld szerint:

  Azt szeretném kérdezni, hogy mi alapján tudják kizárni, hogy valki többször szavazzon egy adott képre? IP cím alapján vagy más módszer?

 5. Diverziti szerint:

  IP címet figyelünk, tehát egy számítógépről egy szavazatot rögzítünk. Többször is lehet pontszámot adni, ami nem számít plusz szavazatnak, hanem a korábban leadottat bírálja felül, ha esetleg valaki korrigálni szeretne.

 6. Csolld szerint:

  Köszönöm a gyors választ!
  “IP címet figyelünk, tehát egy számítógépről egy szavazatot rögzítünk” ez az esetek nagy részében valószínűleg igaz,de van bizonyos net szolgáltató, akinél egy igen rövid mechanizmus útján akár 10mp-enként új IP-t lehet kapni. Én nem ennél a szolgáltatónál vagyok (régen ott voltam), csak ahogy néztem a képeket és a szavazatok alakulását felmerült ez bennem.
  Az én képem nincs az esélyesek között, nem ezért kukacoskodok itt, vannak sokkal szebb, megragadóbb fotók is mint az enyém, csak gondoltam megkérdezem.
  De az nagyon jó, hogy szakmai zsűri ítéli oda az első három díjat, így legalább tényleg részesülnek majd azok is elismerésben, akik amúgy kevesebb szavazatot kapnak.
  Egyébként a fotópályázat nagyon színvonalas,szívből gratulálok hozzá és kívánom, hogy legyen még sok ilyen!
  Köszönettel:TB

 7. Criss szerint:

  A legtöbb közönség szavazatos verseny az ismerősök felé irányuló reklámnak köszönhetően szerezett sok jó szavazat alapján dől el. A tavaszi versenynél zavart, hisz szakmai zsűri más szemszögből nézte volna a képeket, nem a pontok alapján. Tehát a mostani megoldás nagyon profi, első 3 helyezett zsűri alapján nyer, a különdíjas pedig a közönségen múlik. Így szerintem mindenkinek ugyan annyi esélye van, mindenki reklámozza képét a közösségi oldalakon, hogy övé lehessen a különdíj 🙂 Egyetértek az előttem szólóval: nagyon színvonalas pályázat és reméljük lesz még sok ilyen pályázat!

 8. TM szerint:

  Emberek én nagyon úgy érzem, hogy az ismerős-ismerős alapon történő szavazás lesz itt a döntő a közönségszavazásnál. De mondjuk mostanában ez a természetes. Én nem fogok ismerősöket hívni ide, mert belefáradtam. Nem ez az első pályázatom, de azért kíváncsi vagyok arra, hogy olyan kép fog-e nyerni a zsűrinél, ami tartalmaz “fotós ismereteket”, vagy pedig olyan amit valaki csupán csak elkattintott. De ha olyan nyer mint mondjuk … magazin pályázatán, az elég vicces lesz, mert akkor már a nevezések előtt megvolt a családtag nyertes. 🙂

 9. zagnes szerint:

  Kedves Mindenki!

  Először is köszönjük azoknak, akik tetszésüket fejezték ki a pályázattal kapcsolatban! Örülünk, hogy tetszik (és reméljük Ti vagytok többségben)!

  Másodszor, kedves TM, rendkívül szimpatikus, hogy eleve azt feltételezed, hogy ismerősök/családtag nyer. Főleg miután mindenki láthatta a képeket, elég furcsán jönne ki, ha egy “rosszabb” kvalitású kép lenne a díjazott. Persze, nem mindenkinek fog tetszeni a végeredmény, azonban sajnos mindenkit díjazni nem tudunk. Az ismerősökkel sajnos szintén nem tudunk mit kezdeni, de azt hiszem ez elég logikus is, hogy nem is lehet (de hogyan is lehetne?), sőt nem is célunk.

  De hogy több szó ne érje a ház elejét, sőt hogy láthassátok, hogy a maga nemében egyedülálló ez a pályázat, egy-két információt közlök róla:
  – Minden elfogadott jelentkezőtől bekerült legalább egy kép, mert úgy gondoltuk az az igazságos, ha minden nevező megmutathatja magát (ilyen nem sok helyen van)
  – Abban az esetben, ha a kiírásnak nem felelt meg a kép, kollégánk külön emailben értesített róla mindenkit (szintén ilyen nem sok helyen van, egyszerűen nem fogadják be a jelentkezőt), illetve saját maga orvosolta a hibát a legtöbb esetben, amennyiben tudta (ilyen egyáltalán nincs)
  – A képeket a zsűri az ötlet, technika és a nyár hangulatának visszaadása alapján fogja díjazni (nem az ismerettség, ismerősei alapján – különben a pályázók között 1 ismerősünk van és az ő képét is a minőség alapján van szándékunkban megítélni)
  – Szponzorok híján önerőből finanszírozzuk az egész pályázatot és önerőből dolgozzuk fel a képeket is (emailek, honlap fenntartása, díjak)

  Mindezek tükrében nem érdemrendet várunk, csak egy kis megértést, türelmet és toleranciát!

 10. Panna szerint:

  Sziasztok!

  Én csak annyi negatívumot említenék, hogy néhány képről nem tudom elhinni, hogy nem manipulált.
  Na de ennyit a rosszról.
  Úgy gondolom, hogy a közönségdíjban mindig benne van az ismerősök keze. Ki az, aki ne szólna az ismerőseinek, én is szóltam, és nem azért, hogy nyomjatok öt csillagot, ha tetszik, ha nem, hanem azért, mert nagyon örültem (én még kezdő vagyok, lehet, hogy ezért olyan nagy a lelkesedés), hogy ott van a fényképem az Interneten, közszemlére téve, nézzék meg, és persze szavazzanak, ha tetszik. Istenem, van egy közönségdíj, győzzön, akinek több, aktívabb ismerőse van. Viszont emellett van három olyan díj, amit az objektív zsűri ítél oda. Bízzunk bennük. 🙂
  Egyébként a műalkotások között szerintem vannak nagyon jó képek, eredeti ötletek, kíváncsian várom, kik lesznek a díjazottak.

 11. Hozzaszolo szerint:

  Igazan nem ertem, miert kell felhaborodni azon, hogy a kozonsegdijat olyasvalaki kapja majd, akinek sok az ismerose es jol pontozta a fenykepet. Szerintem ez az informacios tarsadalom sajatja es jonak tartom, hogy a palyazat kiiroi lehetoseget adnak ennek is. 🙂
  A harom helyezettet pedig ugyis a szakmai zsuri valasztja, de a kukacoskodok majd biztosan az o dontesuket is kritizalni fogjak. 😀
  Minden ehhez hasonlo ^szepsegverseny^ az izlesrol ad tanubizonysagot, ami egyenenkent eltero, szoval nehez egyertelmu dontest hozni, mely kepek lettek a legszebbek, legjobbak, legotletesebbek.
  En szemely szerint orulok, hogy a lelkes szervezoknek koszonhetoen letrejohetett ez a verseny es drukkolok mindenkinek, aki benevezett.

 12. elégedett szerint:

  Mindenkihez!
  A pályázatkiíró segítő hozzáállásával 5 csillagosan meg vagyok elégedve.Azok akik a különdíjat az ismerősök számához kötik azoknak csak 1 csillagot adok, mert szerintem nincs igazuk.Hisz ha csak kedves ismerősök szavaznak akkor bizti mindenki magas szavazatot kap. Továbbá, ahogy az én eredményemet figyelem nagyon ingadozik, egyszer fenn egyszer lenn!:-(Én már látom a nyertes! Talán annyit lehetne,hogy közönségdíjat is hármat kiosztani.(Tudom,könnyű ezt mondani,hisz anyagi vonzata van.)
  Vannak nagyon klassz képek és uncsik is. A zsűri majd eldönti a nyerőt!
  Én még nagyon kezdő,amatőr vagyok,de örülök,hogy egy képem megmérettetik.

 13. Rózsa szerint:

  Én köszönöm, hogy az egyik képem versenyben lehet! Szerintem nagyon jó kis pályázat,mindig voltak és lesznek olyanok akik elégedettek és elégedetlenek. A szervezőknek pedig gratulálok,nem kis munka áll egy ilyen pályázat mögött. Külön dicséretre méltó hogy zsűri is van. .További sikeres munkát kívánok!

 14. Egy pályázó szerint:

  Kedves Mindenki!

  Vegyesek a hozzászólások, ez várható volt.
  Csak azt nem tudom, hogy akinek nem tetszik a közönségszavazatos megoldás, az azt hiszem nem érti a lényegét. Hiszen azért közönségszavazatos, hogy az internetezők döntsék el, melyik a legjobb. És hogy ez a pályázó ismerőseiből áll, vagy sem, azt ugye nem tudjuk eldönteni. Azért van mindenki “besózva”, mert a közönségszavazásos verseny mindenki számára látható, izgalmas dolog, ezért érzékeljük fontosnak, mert az is. Míg a zsűris döntés a háttérben történik. Mindkettő ugyanolyan fontos! Nekem már az megtiszteltetés, hogy a 200-ba bejutott 2 képem. És nekem ez is elég! Aki nem éri be ennyivel, és mindenképp nyerni akar, az nem értékeli a kicsit sem! Mindenkinek jó szurkolást kívánok és egy nagy kalappal! :o) Üdv!

 15. Egy szavazó szerint:

  Sziasztok!

  Egy olyan formai kérdésem lenne, hogy a zsűri már a közönségszavazás előtt döntött, vagy csak a közönségszavazás lezárulta után fog?
  Csak mert utóbbi esetben szerintem nem kizárt, hogy (akaratlanul is) a közönségszavazás eredménye befolyással legyen arra, hogy melyik 3 képet díjazzák. (például a közönségszavazás nyertesét eleve “kizárják”, mondván már úgyis nyert egy különdíjat)

  Egyébként a pályázat szuper, bár én is a 3 zsűri + 3 közönségszavazatos változatot preferálnám. 😉

  Üdv.

 16. zagnes szerint:

  Kedves Pályázók!

  Hamarosan, ma éjfélkor lezárul a szavazás. A díjazottak névsorát (a 3 zsűri által díjazottat és a közönségdíjast) és a nyertes képeket holnap tesszük közzé a honlapon. A nyerteseket emailben is értesítjük és miután megkaptuk a címüket, küldjük is nyereményüket.

  Mindenkinek gratulálunk a játékhoz és a képekhez, színvonalas fotókat kaptunk és nehéz lesz a döntés. Sajnos nem tudunk mindenkit díjazni, holott azt szeretnénk a legszívesebben. De biztatunk Mindenkit, hogy folytassa a képek alkotását és lelkesen pályázzatok továbbra is!

 17. uncsi szerint:

  1. A szervezésért köszönet.
  2. A tavaszi díjazásból – szerintem – kiderül, h. a zsűri érti a dolgát.
  3. Nagyon bűszke vagyok rá, hogy beválasztották a képemet, kicsit lehangolt, hogy ebben volt némi szociális megfontolás is.
  4. Azokkal értek egyet, akik amondók, h. a szavazások nem csak a fotók minőségét minősítik, hanem a viruális baráti kör kapacitását, és egyebeket is. Bár az elgondolkodtat, hogy a már befutónak tűnő képek sem a verdesik a csillagos eget.
  5. Milyen jó lenne, 1 olyan közönségdíjas kép ami csillagból is jó sokat kap. De ez a pályázókon és a “baráti körön” múlik – elsősorban.
  6. A képek szerintem nagyon jók, sok izgalmas, és nagyon sok technika bravúr is található köztük. A profik higgyék el, látszik, h. profik. Nem is hiszik, mennyit tanulunk mi – csak úgy kattintók – a képeikből.
  7. .. Még pályázatot, még jobb képeket!

 18. Egy pályázó szerint:

  Mikor lesz eredményhirdetés? Idegölő ez a várakozás :o)

  Gratulálok mindenkinek, aki pályázott, tetszenek a képek, szuper játék volt!!

  Izgatottan várjuk a következőt!

 19. Hánszóló pré szerint:

  Én is kíváncsi lennék, pontosan mikor lesz meg a zeredmény.

 20. tag szerint:

  Harmincadika kedd ? Hm ? Nem értem.
  Harmincadika ma van, kedd pedig holnap.
  És ha ma kéne elvileg akkor már kellett volna hirdetni az eredményt. Szóval szerintem nem is a mai napra szól …

Most szólj hozzá!

Kövess!