Zöld újságíró kerestetik

2011. február 14. | | Hírek, KultDivi
Cikkíró pályázat a környezetvédelem témakörében

A Geothink Tudományos Egyesület a Diverziti Egyesülettel és a Science Caffe Tudományos és Művészeti portállal együttműködésben Az Erdők Nemzetközi Éve alkalmából pályázatot hirdet 18 és 30 év közötti tehetséges, környezettudatos, leendő írók, újságírók számára.

A pályamunkák műfaja lehet: riport, tudósítás, ismeretterjesztő írás, elemzés. A pályázatok írott illetve videoriport formájában is benyújthatók. Az írott forma maximális terjedelme: 14 000 karakter. A video maximális terjedelme 10 perc.

A beküldött munkák témái az alábbiak lehetnek:

 • A kulturális és biológiai sokféleség kapcsolata
 • Lehet-e a szegény ember környezettudatos?
 • Természeti népek és jóléti társadalmak jövőjének alternatívái
 • Erdők megmentésének stratégiái
 • Erdők elvesztésével kapcsolatos természeti és társadalmi problémák
 • A természettel való kapcsolat kifejezése a művészetekben

Egy pályázó legfeljebb 2 művel pályázhat.
A pályamunkákat csatolt fájlként (doc, docx, odt) e-mailben várjuk. Amennyiben a pályázó videoriportot kíván benyújtani, a YouTube-ra való feltöltés után a linket e-mailben várjuk. A videó elején vagy végén mindenképpen szerepeljen, hogy a Science Caffe és Diverziti Egyesület pályázata.

A pályázatot a Diverziti  és a Science Caffe szerkesztői, valamint a Geothink elnöke bírálja.
A zsűri közönségszavazásra bocsájtja azt az 5 pályázatot, amely nem jutott be az első háromba, de színvonala megfelel az elvárásoknak.

A pályázat beküldésének címe: info@nullsciencecaffe.com (tárgy: pályázat 2011)
A pályázat beküldési határideje: 2011. április 29. éjfél
Közönségszavazás: 2011. május 10. – 2011. május 22. www.diverziti.hu és www.sciencecaffe.com oldalakon.

Díjazás:
Az első három helyezett értékes könyvcsomagban, a közönségnyertes újságelőfizetésben részesül. Ezenfelül az első három helyezett és a közönség által legjobbnak választott pályamunka megjelenik a diverziti.hu és sciencecaffe.com oldalakon, illetve a Science Caffe nyomtatott kiadványában, továbbá részt vehetnek a Diverziti és a Science Caffe szerkesztőségének, online közösségének munkájában.

Hozzászólások

 1. zagnes szerint:

  Kedves Cikkírók!
  A zsűri pontozása kissé elhúzódik, így sajnos a mai napon még nem lesznek közönségszavazásra bocsátva a cikkek. Amint megvannak a kiválasztottak, értesítjük a pályázókat! Megértéseteket köszönjük!

Most szólj hozzá!

Kövess!