Csatlakozz James Cameronhoz te is egy zöld tettel!

2011. március 14. | | Hírek, KultDivi
A Diverziti és az Earth Day Network (Föld Napja Hálózat) egy zöldebb planétáért

A Diverziti Egyesület márciusban csatlakozott az Earth Day Network (Föld Napja Hálózat) Washington központú nemzetközi szervezethez, amely több mint 40 éve foglalkozik a fenntartható társadalom gondolatának terjesztésével.

Az 1970. április 22-én első ízben megtartott Föld Napja és az egyben ekkor megszületett szervezet 20 millió embert aktivizált az Egyesült Államokban, hogy egy környezetbarátabb bolygót hagyjanak utódaikra. Ez az esemény rakta le többek közt a jelenlegi környezetvédelmi mozgalom alapjait. 40 évvel később a helyzet még nagyobb mozgósítást kíván még több programmal és erőfeszítéssel, de a hálózat híven gyökereihez ma is számos programot vonultat fel egy földünk megóvásáért. Mindebben világszerte több ezer szervezet segít – köztük mi is –192 országban mobilizálva ezzel közel 1 milliárd embert.

A szervezet tevékenységébe tartozik pl. az iskolák zöldítése, a zöld gazdaság támogatása, környezetvédelmi oktatás és szemléletformálás, az állampolgárok részvételének elősegítése, akik egy egészségesebb és környezetbarátabb bolygó megformálásában és gyerekeinknek való átadásában munkálkodnak. A hálózat jelen van a helyi, regionális, nemzeti és globális szinten is.

Az elmúlt 40 évben az Earth Day Network olyan témákban hajtott végre sikeres kampányokat, mint pl. szemléletformálás a klímaváltozással kapcsolatban, biztonságos ivóvízért való lobbizás és a bálnák megmentése. A szervezet olyan kreatív és innovatív programokat épített ki partnereivel amelyek a modern kihívásokra kívánnak választ formálni. A szervezet fő programjai közé tartozik:

  • Az iskolazöldítés és környezeti oktatás
  • A globális zöld gazdaság felgyorsítása
  • A milliárdnyi zöld tett, a 2011-es Föld Nap témája
YouTube előnézeti kép

A milliárdnyi zöld tett célja elérni az egy milliárd környezetbarátabb életre tett ígéretet a 2012-es Riói Föld Csúcson. Csatlakozz te is James Cameronhoz, a többi hírességhez és több mint 60 millió emberhez, akik tenni akarnak egy zöldebb jövőért azzal, hogy egy egyszerű ígéretet tesz (pl. mostantól biciklizem a munkahelyemre, vagy nem folyatom a vizet fogmosás közben). A lényeg, hogy betartsuk! Ezzel a kis lépéssel csatlakozhatunk egy olyan folyamathoz világszerte, amely megmutathatja, hogy ha az egyének összefognak a jó cél érdekében, képesek vagyunk bármire!

Tedd meg ígéretedet te is egyszerűen online!


További információ:
Earth Day Network honlap
Milliárdnyi Zöld Tett honlap

Most szólj hozzá!

Kövess!