Jótékonysági hét a ValóVilágban

2011. március 14. | | KultDivi

A ValóVilág szerkesztői a sok hülyeség mellett végre értelmes célokra használják a műsor nézettségét, illetve a villalakókat. A valóságshow jótékonysági akciót szervez, és a villalakók egy egész héten át tartó programsorozatban hívják fel az elmaradott kistérségekben élők problémáira a figyelmet.

Ma Magyarországon a hátrányos helyzetű gyermekek száma eléri a félmilliót, hazánk 47 leghátrányosabb kistérségében pedig összesen közel kétszázezer gyermek él. Ami még megdöbbentőbb, hogy a hátrányos helyzetű családokban átlagosan az egy főre jutó jövedelem 27 ezer forint alatt van. A villalakók a műsor keretén belül egész héten az alultáplált gyermekeknek gyűjtenek. Az adománygyűjtés szombaton nagyszabású gálaműsorral zárul.

A Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány szakemberekkel együtt kiszámolta, hogy mennyi vetőmagra és hány csibére, kacsára, esetleg nyúlra és kecskére, no és takarmányra van szüksége egy családnak ahhoz, hogy egy évig biztosítva legyen az élelmük. A hátrányos helyzetű nagycsaládosokat vonják be a programba, akik otthon, 200 négyzetméteren tudnak gazdálkodni. Ha nincs föld, az önkormányzattal karöltve azt is biztosítanak, a családoknak csak művelniük kell a földet, és etetniük az állatokat. Ráadásul ők választhatnak, hogy csirkéket, kecskéket, disznókat, esetleg nyulakat szeretnének nevelni.

A jótékonyság már megszokott a Való Világ történetében. 2002-ben a VV első sorozatában mindössze egy nap alatt sikerült húszmillió forintot összegyűjteni a Miskolci Kórház Gyermekosztályának, amit egy csontvelő-átültetéshez szükséges készülék vásárlására fordítottak. 2003-ban, a ValóVilág2-ben a Debreceni Egyetem Gyermekklinika Sebészeti osztályát egy úgynevezett laparoszkópos berendezéssel gazdagították az összegyűjtött több, mint harmincmillió forintnak köszönhetően.

A ValóVilág3 sem maradt ki a jótékonykodásból; a 2004-ben megrendezett jótékonysági akció minden korábbi várakozást felülmúlt. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány javára 75 millió forintot adakoztak a nézők. A gyermekkórház Fül-orr-gégészeti osztályának egy új műtője készült el az adományból, új műszerekkel, megfigyelőkkel és játszószobával, s most megint a gyermekeken akarnak segíteni.

Minden gyerek lakjon jól! Szombatig élnek azok az SMS-vonalak, mellyel az éhező gyerekeken segíthetünk. A 06-91-334-334 szám tárcsázásával, s a VV szó elküldésével – melynek díja bruttó 315 forint – egy tál meleg étel árával járulhatunk egy-egy gyermek ebédjéhez. Reméljük, az RTL Klub és a ValóVilág4 nézői most is példát mutatnak összefogásból és sok rászoruló gyermek sorsát könnyítik így meg.

Forrás: RTL Klub

Hozzászólások

  1. zmesi szerint:

    Mindössze hat nap alatt rekord összegű adomány, 177.032.520 forint érkezett be az SMS-ekből, ezzel az RTL Klub minden idők legsikeresebb televíziós adománygyűjtését vitte véghez.
    Szombaton nagyszabású gálaműsor zárta a hetet, ahol az X-Faktor és a Csillag születik sztárjai léptek fel a Villalakókkal együtt. Az adás kezdetétől éjfélig több, mint 95 millió forint érkezett be. A befolyt összegből 8852 családnak, azaz több, mint 35 ezer rászorulónak segítettek az adakozó kedvűek.

Most szólj hozzá!

Kövess!