Hallgass a hívó szóra és gyere velünk moziba!

2011. május 27. | | Hírek, KultDivi
Az Élet Hívó szava európai filmpremiere és ingyenes vetítése június 5-én

A Környezetvédelmi Világnapot 1972 óta ünnepeljük minden év június 5-én. Legfontosabb célja, hogy felébressze az emberekben a felelősségtudatot és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit a természetes, az épített, a társadalmi és a belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért. Különösen fontos ez az odafigyelés most, amikor környezeti erőforrásainkat jóformán feléltük, saját fajunk sorsát pedig veszélybe sodortuk túlfogyasztásunk miatt. A Greenpeace és a Diverziti Egyesület egy témába vágó megrázó film, a Call of Life – Az Élet hívó szava (http://www.youtube.com/watch?v=3RYQ-iDLjRk) című díjnyertes dokumentumfilm mozipremierjével kívánja az embereket józanságra inteni.

Az Élet Hívó Szava egy dokumentumfilm, amely a tömeges fajkipusztulást tárja elénk, valamint annak hat fő okára, a kulturális mítoszokra és az azt hajtó értékrendszerre kívánja felhívni a figyelmet. Mindennek pszichológiai hátterét és a legújabb kutatások eredményeit is bemutatja, amik segíthetnek visszafordítani a veszélyeket. A tömeges kihalás számos tényező eredménye, amelynek a gyökere az emberi tevékenység.

A világ vezető tudósainak és terepbiológusainak beszámolóian keresztül bemutatjuk a tömeges kihalás tényeit és bizonyítékait, valamint a kihalás hat legfőbb hajtóerőjét. A kiemelkedő pszichológusokkal, történészekkel és antropológusokkal történő beszélgetésekben pedig feltárjuk a kihalás és a gazdasági-szociális problémák szerves kapcsolatát, valamint felfedezzük azt, hogy miként határozza meg kultúránk és a pszichológia a kollektív és egyéni válaszunkat erre a krízishelyzetre.

A film hidat épít a tudomány, pszichológia és kulturális történelmünk között, hogy egy könnyen érthető történet bontakozhasson ki változó világunkról. A filmen keresztül beutazhatjuk az emberi elmét a legégetőbb problémákon keresztül addig, hogy a természet még mit tartogat számunkra. A tömeges fajkihalás minden jel szerint a legnagyobb fenyegetés, amivel az emberiség valaha is szembenézett – és nekünk – akik ma is a bolygón élünk – adatott meg a felelősség, vagy a hatalmas lehetőség, hogy megállítsuk ezt a veszélyt.

A film európai nyilvános premiere június 5-én 17:00-kor a Vörösmarty Moziban (Üllői út 4) lesz. A vetítés ingyenes, azonban adományt elfogunk, hogy további filmeket tudjunk elhozni a magyar közönségnek.

Mindenkit szeretettel várunk!

YouTube előnézeti kép

Most szólj hozzá!

Kövess!