Természetvédelmi rövidfilmek a Toldi moziban

2011. december 4. | | Hírek, KultDivi

Az I. Nemzetközi Green-Go rövidfilmes pályázatára kilenc országból beérkezett alkotás bemutatására december 3-án került sor a Toldi moziban. A szombat esti beszélgetéssel egybe kötött vetítés keretében kerültek kihirdetésre és levetítésre a díjazott alkotások. Az érdeklődőket egész napos színes programokkal várták a civil szervezetek a mozi tágas előterében!

A Green-Go Rövidfilm Fesztivál és vetítés 2011. december 3-án került megrendezésre a budapesti Toldi moziban (1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky u. 36-38.). A pályázási követelményeknek eleget tévő videók napközben, míg a díjnyertes alkotások a fesztivál estjén kerültek levetítésre. A beérkezett pályaművek mellett további környezetvédelmi rövidfilmeket is bemutattunk, és további a versenykategóriákkal kapcsolatos programokkal is készültünk.

A már délelőtt megnyílt moziban hat zöld civil szervezet képviselői gyűlt össze, hogy színesebbnél-színesebb programokat kínálva csalogassák be a nagyérdeműt és kedvet csináljanak a kisfilmekhez. A programok között volt ökojátszóház a Cellux csoport jóvoltából, klíma- és biodiverzitás kvíz a CEEweb, a Diverziti és az MTvSz tolmácsolásában, illetve fair trade teázó és kávézó. További érdekességként Dluhopolszky László karikaturista készített szellemes portrékat.

A filmek a délután folyamán három blokkban kerültek levetítésre kategóriák szerint. Az ezeket követő esti szekcióban pedig a díjazott filmek kockái peregtek a vásznon, valamint megtörtént a díjátadás is. A díjátadót követően a zsűritagok beszélgettek a kisfilmekről, a díjazott alkotások kiválasztásának menetéről, a környezetvédelmi kisfilmek jelentőségéről, az üzenet átadásának hatásosságáról és a lehetséges folytatásról.

Kincsünk a Föld és az élelem
Szuperváros: Közösségi kertek

Őrizzük meg erdeink sokszínűségét
Hollósi Lajos: Egyszer volt

Túlélésünk kulcsa a fogyasztás csökkentése
Tóth Lívia: ExitÉlés

Online szavazás
Varun Mehta: Save Trees
Kiss Norbert: Kelj fel!

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők már a folytatáson gondolkodnak. Reményeink szerint a fesztivál nagymértékben járult hozzá, hogy egy zöld filmes esemény alapjait rakja le és hogy életre hívjon egy civil összefogást a környezetvédelmi kisfilmek és üzeneteik népszerűsítésének égisze alatt.

További információ:

www.greengofest.eu

Most szólj hozzá!

Kövess!