Natalia Oreiro modellt állt a Greenpeace-nek

2011. december 21. | | Erdők Éve

Natalia Oreiro uruguayi színésznő a főszereplője a Greenpeace Argentína erdők védelmében indított új kampányának. Egy fotózáson testére vetített erdős képekkel meztelenül pózol, előrehaladott terhességével büszkélkedve.

“Az erdő az élet. A bolygó biológiai sokféleségének több mint a felét tartalmazza. Argentínában kétpercenként egy hektár őshonos erdő tűnik el. Erdeink és dzsungeleink 70 százalékát már elvesztettük. Azt szeretném, hogy gyermekem is ismerje az erdőt.” mondta a 34 éves színésznő egy vele készült interjúban, mely a fotóval együtt jelent meg a közelmúltban.

A fotón, mely a kampány fő eleme, a színésznő profilból látszik, egyik kezével a hasát tartja, a másikkal pedig a mellét takarja. Ez az első kép, ahol Oreiro előrehaladott terhessége látható.

A színésznő elmondta, hogy azért döntött úgy, hogy a szerencsés egy környezetvédelmi szervezet és egy társadalmi cél legyen, mert ezt a pillanatot olyan képpel akarta megörökíteni, ami érdemes rá.

“Az erdős fotó hasamra, bőrömre vetítése azt a szándékomat tükrözi, hogy továbbra is harcolok az egészségesebb környezetért, és ezt az örökséget szeretném átadni a fiamnak is. Egyes anyukák énekelnek a babájuknak, mások kötnek nekik. Én egy erdőt adok neki, mert szerintem nincs még egy ilyen élettel és energiával teli hely,” mondta az előadóművész, aki 2012-ben lesz először anya, és gyermekét Merlinnek fogja nevezni.

Véleménye szerint “az erdő egyik legfontosabb természeti kincsünk”, “csodálatos és nélkülözhetetlen. Erőforrásait nem lehet válogatás nélkül kizsákmányolni.”

A színésznő hosszú ideje elkötelezte magát a Greenpeace-nek, amely intenzíven kampányol Argentínában az erdők megőrzéséért, hogy a természet elleni merényletet megállítsa. Úgy véli, a művészek “hidat képezhetnek, hogy segítsék aktiválni a társadalmi tudatot.”

“Azt hiszem a legjobb dolog, amit mi szülők tehetünk, hogy értékrendre neveljük gyermekeinket személyes példát mutatva nekik. Meggyőződésem, hogy tennünk kell valamit bolygónkért és szeretném, hogy a fiam tudja, hogy az anyja nem ült tétlenül,” mondta.

A hosszú ideje Buenos Airesben élő Oreiro – a Vad Angyal sztárja – 2002 óta házas. Férje Ricardo Mollo, a Divididos nevű argentin rock banda gitárosa és énekese, és egy korábbi kapcsolatából származó két lány édesapja.

Forrás: Agencia EFE

Most szólj hozzá!

Kövess!