Bogarak Csodaországban

2012. január 4. | | KultDivi

Bár a pókoktól, meztelencsigáktól és más hátborzongató lényektől sokan irtóznak, lenyűgöző műalkotások létrejöttét segíthetik.

Nadav Bagim izraeli fotós egy szürreális csodaországot hozott létre óriási gombákból, pasztell színű égboltból és élénk színű növényekből, melyeken apró élőlényei barangolnak.

A Ramat-Ganban élő 30 éves Nadav három évvel ezelőtt kezdett el fotózni, és rögtön a természet és a makrófotózás érdekelte leginkább.

Fényképeinek tárgyai – pókok, hangyák és más tücskök-bogarak – lakásából és a környékről származnak, s felvételeinek nagy részét egy konyhaasztalon készíti.

Nadav a Wonderland (Csodaország) címet adta sorozatának, és azt mondja: “A kompozíció bár egyedi, egyszerű és elegáns mesterséges megvilágítással és olyan egyszerű tárgyak, mint zöldségek és nejlonzacskók felhasználásával készül.”

“A fényképeket egy miniatűr stúdióban készítem a konyhaasztalomon egy Canon EOS 60D fényképezőgéppel, valamint egy Canon 100mm f/2.8 makroobjektívvel és vakuval. Valódiak, nincsenek digitálisan manipulálva.”

“Az eredmény egy gyönyörű és varázslatos beállítás, ami mesebeli hangulattal párosul.”

Nadav kiemelte, hogy fotózás közben modelljei nem szenvednek kárt.

Most szólj hozzá!

Kövess!