Európai filmfesztivál másodszor

2012. február 22. | | Hírek, KultDivi
A MyEurope másodszorra kerül hazánkba a Diverzitivel

Az idén már ötödik alkalommal megrendezésre kerülő My Europe a berlini Citizens of Europe programja. A rövidfilm verseny az aktív európai polgároknak, művészeknek, filmkészítőknek szól, hogy bemutathassák az Európáról alkotott nézeteiket, véleményeiket. Az eredmény Európa számos pontján egy filmfesztivál keretében látható, melyet hazánkban idén is a Diverziti Egyesület szervez.

Európát rengetegen rengetegféleképp látjuk. Mindannyian az Európa szót használjuk arra a kontinensre, ahol annyian, többek közt mi, magyarok is élünk. Mi is európaiak vagyunk, ahogyan annyian mások is. De hogyan is látjuk Európát, mit jelent európainak lenni? Különböző országok, különböző emberek különböző módon definiálják, látják, érzik, véleményezik, vagy éppen kritizálják az egységes, közös Európa mögött rejlő koncepciót.

Ezért, hogy a különböző és sokszínű ötleteket egy közös keretbe foglalhassuk, megszületett a My Europe kisfilm verseny, amelynek az európai tudat formálásán kívül egyéb, tehetségkutató oldala is van. A kisfilmek vetítésének további célja az alkotások terjesztése külföldön is, a kisfilm zsánerének népszerűsítése, a fiatal tehetségek felkarolása, illetve a kevesebb támogatással rendelkező dél- és kelet-európai kisfilmesek bemutatkozási lehetőségeinek kibővítése.

Minden évben Európa-szerte ezrek ülnek a vászon elé – immár ötödször –, hogy bepillantást nyerjenek szomszédaik színes mindennapjaiba és további tudást szerezzenek az öreg kontinens lakóiról, életéről, nézeteiről. A kisfilmek Berlin, Brassó, Málta után Budapesten is bemutatásra kerülnek.

Ha te is kíváncsi vagy, hogyan éli meg a beilleszkedés nehézségeit egy lengyel srác Hollandiában, hogy milyen lehet oroszként Grúziában kisbuszon utazni légibombázás idején, hogy hogyan készül zongoraversenyre egy vidéki néma lány, hogy milyen különc figurák élnek fenn északon, és további lényeges társadalmi problémákat feszegető, ötletes eszközöket használó, feltörekvő európai kisfilmesekre, akkor neked ajánljuk a MyEurope alkotásait, amely az elmúlt évhez hasonlóan idén is eljut Magyarországra, mi több, magyar feliratozással.

A filmfesztivál kisfilmjeinek Budapesten A Grund ad otthont két felvonásban február 28-án és 29-én 19 órai kezdéssel. Mindkét előadásra a belépés ingyenes.

A rendezvény a Facebookon: http://www.facebook.com/events/366940876658947/

Most szólj hozzá!

Kövess!