Normafa-Hűvösvölgy kirándulás

2012. február 23. | | Hírek

Tarts velünk te is 2012. február 25-én, amikor is a budai hegyekben kirándulunk. Találkozó 9 órakor a Moszkva téren a 21-es busz megállójában (Várfok utca), ahonnan felbuszozunk Normafára.

Normafától észak felé tekintve szemünkbe tűnik a környék legmagasabb pontján álló Jánoshegyi Erzsébet kilátó. Így toronyiránt indulva a hegygerincen haladhatunk. A kék színű körjárat turistajelzéseit követve a síugrósánc és a Sport szálló épületét elhagyva érkezünk meg a Libegő felső végállomásához. Innen indul a Jánoshegy csúcsára vezető út az 527 m magasan álló Erzsébet kilátóhoz (2,5 km, kb. 1 óra gyaloglás), mely Schulek Frigyes neoromán stílusban épített műve.

A János-hegyről északnyugati irányban indulva a piros színű turistajelzésen lefelé haladva 1,5 km után érkezünk a Szépjuhászné nyeregbe (22-es autóbusz állomás). A Gyermekvasút pályáját keresztezve a sárga jelzésen, erősebb kapaszkodóval érhetjük el a Hárs-hegyet, ahol újabb kilátótornyot vehetünk igénybe (1 km, 100 m emelkedő). A jelzésen tovább haladva 2 km-re a hűvösvölgyi villamos-autóbusz végállomásra érünk.

A teljes út 7 km, 150 m emelkedővel, melyet pihenőkkel és a kilátótornyok felkeresésével kb. 3,5 óra alatt tehetjük meg.

Útvonal: Normafa – Jánoshegy – Hárshegy – Hűvösvölgy

Ajánlott felszerelés: egynapos hátizsák, időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes túracipő (bakancs), enni- és innivaló, fényképezőgép, bérlet

A kirándulásra itt is jelentkezhetsz: http://www.facebook.com/events/237331813020721/

Hozzászólások

  1. Nikon szerint:

    Ajánlom pihenőnek a Cukorfalatozót (http://cukorfalatozo.hu/), Hűvösvölgyben van közel a villamos végállomáshoz és nagyon finom házi süteményeik vannak, ajánlom a sütőtökös rétest. 😉

Most szólj hozzá!

Kövess!