Szudán, egy ezerarcú és őrült ország

2012. április 6. | | Hírek
Vetítéses élménybeszámoló

Szegénység. Polgárháború. Homokvihar. Darfúr. Sivatag. Muszlim-keresztény ellentét. Nílus. Forróság. Emberrablás.

Szudánnal kapcsolatban a többség talán a fenti fogalmakra asszociál, noha ez az észak-kelet-afrikai ország pont az összetettségével fog meg, azzal, hogy lehetetlen megfejteni.

Farkas Eszter, aki csaknem három évet töltött Szudánban ENSZ-önkéntesként, ezt a képet igyekszik árnyalni vetítéses élménybeszámolójával április 23-án 18:30-tól a VIII. kerületi Macska Kávézóban.

Tarts velünk, ha szeretnéd megtudni, hogy mi az a gumiarábikum vagy milyen, amikor a habub során patakokban csorog a homok a szélvédőn. Bár arra nem vállalkozunk, hogy megmutatjuk a tavaly július 9-ig létező “nagy” Szudán sokszáz törzsének összes arcát, láthatsz fotókat a Nyugat-Afrikából ide vándorolt mbororókról, núba aranyásókról és kartúmi hip hop költőkről.

A nyolcmilliós főváros, Kartúm határain túl merészkedve megpillanthatod a Núba-hegyekben virágzó, rózsaszín fákat, a Szudán és Dél-Szudán határán veszteglő menekülteket, találkozhatsz marhatenyésztő nomádokkal és miután ittál egy forró mentateát az utcai teásasszonynál, a Núbiai-sivatag piramiscsoportjainak érintésével felrepülhetsz északra a Vörös-tengerig.

Farkas Eszter az ENSZ békefenntartó missziója által kiadott In Sudan magazin társszerkesztője volt Kartúmban, jelenleg szabadúszó újságíróként dolgozik.

Az ingyenes eseményre jelentkezhetsz a Facebookon: http://www.facebook.com/events/357207400981968/

Most szólj hozzá!

Kövess!