Filmvetítés a fenntarthatatlan halászatról

2012. május 14. | | Hírek, KultDivi
Ingyenes vetítés a Francia Intézetben május 21-én a Biológiai Sokféleség Világnapja alkalmából

Május 22-e a Biológiai Sokféleség Világnapja. Idén ezen a napon, a világon mindenütt a tengeri élővilág kerül középpontba és szervezetek a világ minden táján eme érték pusztulására hívják fel a figyelmet. Immár hagyományosan újbóli filmvetítésre kerül sor idén is, hasonlóan a tavalyi Az élet hívó szava című alkotáshoz. Most a vetítésre kerülő dokumentumfilm, ‘Az utolsó fogás- A világ halak nélkül’ a tengerek túlzott halászatára,a fogyasztói szokásokra és a személyes felelősségünkre világít rá.

YouTube előnézeti kép

Ha kíváncsi vagy, hogy még mennyi ideig elegendőek haltartalékaink, hogy mit ne együnk egy halétteremben és hogy mit tehetünk, hogy még unokáink is lássanak egy életteli óceánt és tengert, akkor gyere el a a budapesti Francia Intézetbe (1011 Budapest, Fő u.17.) május 21-én 18 órára, ahol a Greenpeace és a Diverziti Egyesület közreműködésével vetítésre kerül az érdekes és szemfeltáró dokumentumfilm Magyarországon először.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni Méhész Nóránál lehet ezen a címen sage@nullgreenpeace.hu.

Tervezett program:

  1. A budapesti Francia Intézet képviselőjének köszöntője
  2. A Greenpeace halászati kampányfelelősének bevezetője
  3. Az utolsó fogás című film vetítése
  4. Kötetlen beszélgetés a filmről

Kapcsolat:

Greenpeace: Rodics Katalin, katalin.rodics@nullgreenpeace.hu, 06 20 4791916

Kép: Wikimediacommons

Most szólj hozzá!

Kövess!