Kisfilmes versenyt hirdet három civil szervezet

2012. június 9. | | Hírek, KultDivi
Újra Green-Go!

Immár másodszorra hirdeti meg a Green–Go névre keresztelt nemzetközi rövidfilm versenyt és fesztivált három civil szervezet, a CEEweb, a Diverziti és a Greenpeace Magyarország. Az összefogás célja, hogy Európa-szerte megszólítsuk az aktív és kreatív fiatalokat, hogy saját értékeiken, kifejezésmódjukon keresztül mutassák be, milyennek látják korunk legégetőbb környezet- és természetvédelmi problémáit, kihívásait. Ezzel a versennyel és fesztivállal szeretnénk hidat képezni szakmai munkánk és a fiatal generációk véleménye között teret adva ötletes alkotásoknak.

Kerestünk egy formát, egy kommunikációs csatornát, ami közkedvelt és közérthető. Adott volt három fontos és aktuális téma – hagyományos energiaforrásaink túlhasználata és a szükség a megújuló energia iránt a 2012 nemzetközi év égisze alatt; Európa természeti kincsei megőrzésének fontossága, melyet a 20 éves Élőhelyvédelmi Irányelv fényjelez; a kulturális és természeti sokszínűség közötti kapcsolat és eltűnésük megállítása.

A vizuális kommunikáció a legegységesebb nyelv, így felhívásunk bármely európai ember számára elérhető és érthető; az eredménye, a beérkezett kisfilmek szintén mindannyiunkhoz szólnak. Egyéni látásmódokat, élményeket mutathatnak be a három minden egyes embert érintő témában. Találhatunk egy közös teret, ahol közvetlenül találkozunk az emberekkel, igényeikkel, gondolataikkal, s ezeket továbbítani is tudjuk a szélesebb nemzetközi közönség és a döntéshozók felé rendezvényeinken, kapcsolati hálóinkon, kampányainkban és webes csatornáinkon keresztül.

Szeretnénk, ha az önkifejezés és ezáltal az érdekérvényesítés erősödne. Ez a verseny segíthet abban, hogy a fiatalok pontosabban megfogalmazhassák, mit látnak és min szeretnének változtatni. Eszközt adunk a kezükbe és arra bátorítjuk őket, hogy éljenek vele. Most adott a lehetőség, világunknak aktív és cselekvő segítőkre van szüksége!

Pályázni 2012. november 5-ig három kategóriában lehet a http://greengofest.eu/apply oldalon:

  • Energia[Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében
  • Ünnepeljük együtt az európai természetet – Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója
  • Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget – az életünk alapját

További információ: greengofest.eu

Most szólj hozzá!

Kövess!