Amazónia 3D

2014. április 16. | | KultDivi

Az Amazónia 3D a Föld legnagyobb esőerdejének szívébe kalauzol minket, egy csodálatos családi-, természet- és egyben kalandfilm, az Amazonas esőerdejének szépségéről és sokszínűségéről, erről a kivételes tájról, mely a bolygón létező leggazdagabb ökoszisztémát hozta létre.

A film főszereplője egy csuklyásmajom kölyök, aki ketrecéből szabadulva, egy baleset nyomán kikerül a dzsungelbe. Saï – aki fogságban született és nevelkedett – miután lezuhan a repülő, amellyel szállították, egyedül találja magát a buja őserdőben. Egy rendkívüli kaland hőseként találkozik az erdő lakóival, szembesül a veszélyekkel és a csodálatos, néha mérgező növényzettel. Félelmetes ragadozókkal és az Amazonas dagályával is szembenézve kezdi meg hosszú utazását, miközben megtapasztalja, hogy az egyedüli reménye, ha otthonra lel társai között.

A film a környezetvédelem fontosságára is felhívja a figyelmet. Az Amazónia egy titokzatos erdő, a színek és hangok erdeje, a legősibb és legritkább fajok menedékének erdeje, a csodák, az egész évben gyümölcsöket és virágokat adó fák erdeje, a sokszínű növényzet végtelen körforgásának erdeje, a természeti csodák erdeje… De vajon meddig még?

A Föld Napjára időzített különleges filmet egy iskolások számára kiírt kreatív pályázat is kiegészíti, ahol erre a két kérdésre kell rajzzal, fotómontázzsal vagy fogalmazással válaszolni április 28-ig:

  1. Fogalmazzátok meg röviden, hogy milyen szerepe van az amazóniai esőerdőnek a Föld ökológiai rendszerében.
  2. Mutassátok be röviden, hogy milyen veszélyei lehetnek annak, ha nem állítjuk le az erdők pusztítását, és keressetek példát sikeres magyarországi környezetvédelmi tevékenységekre.

Most szólj hozzá!

Kövess!