Magyar Természet Napja

2015. április 5. | | BioDivi

images“Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk. Számos ország tett lépéseket az elmúlt években azért, hogy a fenntarthatóság és természeti értékeik védelme meghatározza a jövőjüket. Most itt az idő, hogy mi magunk is hallassuk a hangunkat, jelezzük, hogy szükség van a természeti kincseinkre, nemzeti örökségünkre! Alapítsuk meg a Magyar Természet Napját, álljunk ki együtt a hazai természetvédelemért!”- mondja ezt három magyar természetvédelmi civilszervezet, a Magyar Madártani Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTvSz) és a WWF.

Ha téged is érdekel, hogy az eljövendő magyar generációk is tudjanak erdeinkben sétálni, vizeinkben gyönyörködni, ismerjék őshonos állatainkat, tiszta vizet igyanak, tiszta levegőt lélegezzenek és egészséges ételekhez jussanak, te is emeld fel a hangod a magyar természetért!

A mozgalom azért is fontos most, mivel döntéshozóink azt fontolgatják, hogy az állami tulajdonú védett természeti területek egy részének vagyonkezelési joga átkerül a nemzeti park igazgatóságoktól a Nemzeti Föld Alapkezelő szervezethez, ami a civilek véleménye szerint veszélyezteti a magyar természetvédelmi intézményrendszert.

Ha támogatni szeretnéd a kezdeményezést – itt megteheted – http://magyartermeszet.hu

Most szólj hozzá!

Kövess!