A Szerengeti ökoszisztéma – filmklub

2020. január 8. | | Hírek

A Serengeti oroszlánjaiA Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt idei első filmklub vetítésére, 2020. január 14-én kedden 18 órára Budapest I. Attila út 93-ba, ahol az alábbi négy filmet láthatjuk:

A SZERENGETI ÖKOSZISZTÉMA
Sáfrány József filmje a világ egyik legnagyobb és legismertebb természetvédelmi területéről, a Szerengeti Nemzeti Parkról és a hozzá kapcsolódó geológiai és kultúrtörténeti érdekességekről.
25 perc. Írta, fényképezte és rendezte: Sáfrány József

A LAKATLAN VILÁG LAKÓJA
Tóth-Szöllős András rövid film-verse egy sivatagi rókáról.
6 perc. Írta, fényképezte és rendezte: Tóth-Szöllős András

ÉGI TERMÉSZETBÚVÁR
Tóth-Szöllős András film-nüansza a tragikusan fiatalon elhunyt Csizmazia György biológus-kutatóról, Szeged környéke természeti értékeinek legjobb ismerőjéről.
6 perc. Írta, fényképezte és rendezte: Tóth-Szöllős András

KOTYA ÚTJA
Egy ukrajnai barnamedve útja Lembergből Magyarországra, a veresegyházi medvemenhelyre.
25 perc. Írta, fényképezte és rendezte: Sáfrány József

A részvétel továbbra is ingyenes. A könyvtári filmklubot Sáfrány József operatőr, rendező, forgatókönyvíró vezeti. Az elmúlt 30 év alatt több mint 200 filmet készített. Emellett számtalan közéleti, természetvédelmi és tudományos televíziós műsort szerkesztett, rendezett, fényképezett. Filmjei rendszeresen részt vesznek nemzetközi filmfesztiválokon. Eddig több mint 20 fesztiváldíjat szerzett. Több hazai és külföldi filmfesztiválon volt zsűrielnök vagy zsűritag.

Most szólj hozzá!

Kövess!