E.ON a fenntarthatóságért

2020. február 27. | | BioDivi

E.ON Energy GlobeÚjra díjazzák a legjobb fenntarthatósági kezdeményezéseket. Nemzetközi sikert is jelenthet a hazai győzelem az E.ON pályázatán – tudatta Tengelits András, az AvantGarde PR-igazgatója.

Az idén is díjazza a legjobb fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezéseket az E.ON a nemzetközi Energy Globe verseny magyarországi fordulóján. Április 6-án hétfőig hat kategóriában – Vállalat, Önkormányzat, Jövő generációja, Épület, Egyéni kezdeményezés, Ötlet – jelentkezhetnek a pályázók. Magánszemélyektől kezdve szervezeteken, vállalatokon át az önkormányzatokig bárki beküldheti a környezet- és energiatudatos szemléletformálást célzó pályázatát a versenyre. Az E.ON Energy Globe az energiavilág Oscar-díja, 187 országban tartanak hasonló versenyeket. A legjobb ötleteket milliós nyereményekkel díjazzák.

Klíma-semleges üdülőhely a legmodernebb környezettudatos technológiákkal kiegészítve, természet-idegen anyagoktól mentes ökogazdaság, lépten-nyomon megújuló energiaforrást használó kisközség, évi 70 ezer látogatót vonzó, a környezettel teljes harmóniában fejlesztett élménypark, a gázkonvektort felokosító technikai megoldás, környezettudatosságra nevelő oktatóterem – néhány példa az E.ON Energy Globe Magyarország díj korábbi nyertesei közül.

Az 1999-ben indított Energy Globe Award a fenntarthatóság és az energiahatékonyság rangos nemzetközi eseménye, az energiavilág Oscar-díjaként tartják számon. A versenyeket ma már 187 országban – köztük Magyarországon – rendezik meg, a győztesek pedig bejutnak a nemzetközi döntőbe. A nevezéseket a hazai fordulóban április 6-án hétfőig várják weboldalukon. A pályázatokat az energetika, a klímaváltozás és az innováció terén elismert szakértők bírálják el. A nemzetközi zsűri által kiválasztott döntős pályázatok közül pedig a közönség az idén is online szavazással választhatja ki, hogy ki legyen az egyes kategóriák győztese.

E.ON Energy GlobeJelentkezhetnek olyan magánszemélyek, akik a háztartásukban, tágabb közösségükben környezet- vagy energiatudatos változást hozó kezdeményezést indítottak el, olyan csapatok, akik az okos és fenntartható energiafelhasználást, energiatudatosságot, otthoni életet, közlekedést, városi életet elősegítő ötlettel, üzleti modellel rendelkeznek, és a piacra lépéshez szeretnének szakmai és anyagi támogatást kapni. Nevezhetnek pályázók energia-hatékony, környezetkímélő épületekkel, a szemléletformálást segítő projektekkel, és olyan vállalati, önkormányzati megoldásokkal, amelyek az innovatív energiafelhasználást, a fenntarthatóságot, környezetvédelmet és a megújuló energia használatát szolgálják.

Az egyes kategóriák nyerteseit 2020 őszén ünnepélyes díjátadó keretében hirdetik ki. A győztesek az elismerés mellett értékes nyereménnyel is gazdagodnak. A verseny fődíja a két és félmillió forintértékű támogatási csomag, amelyet a zsűri által kiválasztott legjobb projekt továbbfejlesztésére használhat fel a nyertes. A Bírálóbizottság elnöke idén is Ürge-Vorsatz Diána, Nobel-díjas klímakutató.

Most szólj hozzá!

Kövess!