A BioDivi rovat archívuma

Muzsikáló erdők 2020-ban

2020. április 9.

Megjelentek a Muzsikál az Erdő 2020-as pályázatai. Alapítványunk hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet – tudatta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Az előzmények idekattintva olvashatók.


Nem érték el a csúcsot

2020. április 8.

A havazás megállította a hegymászó válogatottat a Shkhara déli falán. A Kaukázus egyik legimpozánsabb falára indult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatottnak kevés hiányzott a sikerhez, de az egyhetes havazás miatt kénytelenek voltak meghátrálni. A február 19-ei sajtótájékoztató idekattintva olvasható. Szerencsésen hazatért Grúziából a Shkhara déli falára indult magyar expedíció hat tagja. A Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott […]


Erdőtelepítés Somogyban

2020. március 31.

Hatvan hektár új erdőt telepítettek tavaly Somogyban. A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.


Tegyünk együtt erdőinkért!

2020. március 18.

Az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja. Ebben az évben a FAO, vagyis az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet által kijelölt központi témakör az erdők és a biodiverzitás.


2020-ban is Muzsikál az erdő

2020. március 9.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készül. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit – tudatta Matúz Viktória.


Vadvilág és ökoszisztéma

2020. március 2.

A Pilisi Parkerdő a klímaváltozásra való felkészülés jegyében a fajokban gazdag, sokszínű erdei ökoszisztéma megvalósítására törekszik, melynek része a természeteshez minél közelebbi vadállomány kialakítása.


E.ON a fenntarthatóságért

2020. február 27.

Újra díjazzák a legjobb fenntarthatósági kezdeményezéseket. Nemzetközi sikert is jelenthet a hazai győzelem az E.ON pályázatán – tudatta Tengelits András, az AvantGarde PR-igazgatója.


Új cél a Shkhara!

2020. február 19.

Első magyar megmászásra készül a tavaly újjáalakult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott. A Kaukázus egyik legimpozánsabb falára készül magyar expedíció, ahol eddig télen csak egyetlen páros jutott fel – tudtuk meg a Fadrusz utcai Bejárat Színházban a mai első sajtó-nyilvános eseményükön.


Add vissza a telefont!

2020. január 8.

Passzold vissza, Tesó! Egyre népszerűbb a kampány, a második szakasz is lezárult. Eredmény: 47/570. Folytatás 2020. március 22-én vasárnap, a víz világnapján! – tudatta Bíró Imola kommunikációs munkatárs.


TÓ®TÚRA, a túlélő túra

2020. január 7.

Alig múlt el szilveszter, az újévi fogadalmak időszaka. Számtalan ígéret hangzik el ilyenkor a változásokról, a környezettudatosságról, az életmódváltásról – tudatta Rádi Károly, eReSz Klub.


Kövess!