A BioDivi rovat archívuma

Fát ültetnek a vándorok

2020. június 26.

Valamennyi útvonalon faültetéssel kezdődtek az Erdei Vándortáborok, az első útnak induló csoportok őshonos fákat ültettek mind a kilenc útvonalon. Az idei Erdei Vándortáborok során mintegy négyezer diák és kísérőik járják a hazai erdőket – tudatta az Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Zrt.


Kolostorrom Márianosztrán

2020. június 26.

Nekünk a magunk természetközeli életmódjával, természetes gondolkodásával és természetszeretetével a gyökereink védelme a feladatunk – mondta az EMMI parlamenti államtitkára Márianosztrán, a Szent Mihály pálos kolostorrom helyén emelt emlékhely tegnapi átadóünnepségén.


17. Muzsikál az erdő

2020. június 24.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén a 17. évadához érkezett. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4-től 12-ig – meg tudjuk tartani, mivel a korona vírus helyzet enyhült – tudatta a Muzsikál az Erdő Alapítvány.


Muzsikáló erdők 2020-ban

2020. április 9.

Megjelentek a Muzsikál az Erdő 2020-as pályázatai. Alapítványunk hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet – tudatta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Az előzmények idekattintva olvashatók.


Nem érték el a csúcsot

2020. április 8.

A havazás megállította a hegymászó válogatottat a Shkhara déli falán. A Kaukázus egyik legimpozánsabb falára indult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatottnak kevés hiányzott a sikerhez, de az egyhetes havazás miatt kénytelenek voltak meghátrálni. A február 19-ei sajtótájékoztató idekattintva olvasható.


Erdőtelepítés Somogyban

2020. március 31.

Hatvan hektár új erdőt telepítettek tavaly Somogyban. A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.


Tegyünk együtt erdőinkért!

2020. március 18.

Az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja. Ebben az évben a FAO, vagyis az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet által kijelölt központi témakör az erdők és a biodiverzitás.


2020-ban is Muzsikál az erdő

2020. március 9.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készül. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit – tudatta Matúz Viktória.


Vadvilág és ökoszisztéma

2020. március 2.

A Pilisi Parkerdő a klímaváltozásra való felkészülés jegyében a fajokban gazdag, sokszínű erdei ökoszisztéma megvalósítására törekszik, melynek része a természeteshez minél közelebbi vadállomány kialakítása.


E.ON a fenntarthatóságért

2020. február 27.

Újra díjazzák a legjobb fenntarthatósági kezdeményezéseket. Nemzetközi sikert is jelenthet a hazai győzelem az E.ON pályázatán – tudatta Tengelits András, az AvantGarde PR-igazgatója.


Kövess!