A BioDivi rovat archívuma

Erdőtelepítés Somogyban

2020. március 31. Zselici erdő

Hatvan hektár új erdőt telepítettek tavaly Somogyban. A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.


Tegyünk együtt erdőinkért!

2020. március 18. Zselici erdő

Az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja. Ebben az évben a FAO, vagyis az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet által kijelölt központi témakör az erdők és a biodiverzitás.


Vadvilág és ökoszisztéma

2020. március 2. Németh János muflonjai

A Pilisi Parkerdő a klímaváltozásra való felkészülés jegyében a fajokban gazdag, sokszínű erdei ökoszisztéma megvalósítására törekszik, melynek része a természeteshez minél közelebbi vadállomány kialakítása.


E.ON a fenntarthatóságért

2020. február 27. E.ON Energy Globe

Újra díjazzák a legjobb fenntarthatósági kezdeményezéseket. Nemzetközi sikert is jelenthet a hazai győzelem az E.ON pályázatán – tudatta Tengelits András, az AvantGarde PR-igazgatója.


Új cél a Shkhara!

2020. február 19. Urbanics Áron és dr. Ágoston Viktor

Első magyar megmászásra készül a tavaly újjáalakult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott. A Kaukázus egyik legimpozánsabb falára készül magyar expedíció, ahol eddig télen csak egyetlen páros jutott fel – tudtuk meg a Fadrusz utcai Bejárat Színházban a mai első sajtó-nyilvános eseményükön.


Add vissza a telefont!

2020. január 8. Passzold vissza, Tesó

Passzold vissza, Tesó! Egyre népszerűbb a kampány, a második szakasz is lezárult. Eredmény: 47/570. Folytatás 2020. március 22-én vasárnap, a víz világnapján! – tudatta Bíró Imola kommunikációs munkatárs.


TÓ®TÚRA, a túlélő túra

2020. január 7. Tortúra 7

Alig múlt el szilveszter, az újévi fogadalmak időszaka. Számtalan ígéret hangzik el ilyenkor a változásokról, a környezettudatosságról, az életmódváltásról – tudatta Rádi Károly, eReSz Klub.


Magyar Természet Napja

2015. április 5. images

“Sok jeles nap van már világszerte, amely a Föld értékeire hívja fel a figyelmet. Rajtunk a sor, hogy mi magyarok is kiálljunk azért, ami fontos nekünk. Számos ország tett lépéseket az elmúlt években azért, hogy a fenntarthatóság és természeti értékeik védelme meghatározza a jövőjüket. Most itt az idő, hogy mi magunk is hallassuk a hangunkat, […]


Sikeres a termelőket támogató kezdeményezés

2014. augusztus 18. Fogj kezet a termelővel!

A Felelős Gasztrohős csapata egy – hazánkban még kevésbé ismert – közösségi média alkalmazást hívott segítségül ahhoz, hogy egyszerre több mint 50.000 emberhez juttassa el üzenetét: Ideje a magyar termelőket választani! A Fogj kezet a termelővel! kampány célja, hogy a magyar kistermelők népszerűsítése által arra buzdítsa a lakosságot, hogy  helyi, szezonális élelmiszereket vásároljon közvetlenül a […]


Biodiverzitás Nap az Európa Pontban!

2014. május 20. Source:CBD

Május 22 a biológiai sokféleség nemzetközi napja. Ennek alkalmából a CEEweb a biológiai sokféleségért egy eseményt szervez az Európai Unió magyarországi képviseletében, az Európa Pontban „Csak természetesen – Hogyan járul hozzá a természet sokszínűsége mindennapi életünkhöz?” címmel. Az esemény az Európai Unió támogatásával valósul meg és elsődleges célja a biológiai sokféleség fontosságának megismertetése elsősorban a […]


Kövess!