A BioDivi rovat archívuma

Nem vándorol már a kupa

2020. augusztus 18.

A 16 éves olimpiai reménység nyerte a világ legrégebbi mászóversenyét Aggteleken. Vályi Gergő ifjúsági Európa-bajnok harmadszor nyerte meg a viadalt, így örökre hazaviheti a vándorkupát – tudatta Pintér László, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs referense.


Sziklamászók Aggteleken

2020. augusztus 12.

Idén is megrendezik a világ legrégebbi sziklamászó versenyét Aggteleken. Holnaptól szombatig a csodálatos Aggteleki Karszt kulisszái között küzdenek az ország legjobb sportmászói a XLVII. MHSSZ Aggtelek Kupáért – tudatta Pintér László, a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség kommunikációs referense.


Fát ültetnek a vándorok

2020. június 26.

Valamennyi útvonalon faültetéssel kezdődtek az Erdei Vándortáborok, az első útnak induló csoportok őshonos fákat ültettek mind a kilenc útvonalon. Az idei Erdei Vándortáborok során mintegy négyezer diák és kísérőik járják a hazai erdőket – tudatta az Országos Erdészeti Egyesület és a SEFAG Zrt.


Kolostorrom Márianosztrán

2020. június 26.

Nekünk a magunk természetközeli életmódjával, természetes gondolkodásával és természetszeretetével a gyökereink védelme a feladatunk – mondta az EMMI parlamenti államtitkára Márianosztrán, a Szent Mihály pálos kolostorrom helyén emelt emlékhely tegnapi átadóünnepségén.


17. Muzsikál az erdő

2020. június 24.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat idén a 17. évadához érkezett. A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatot az eredeti időpontban – 2020. július 4-től 12-ig – meg tudjuk tartani, mivel a korona vírus helyzet enyhült – tudatta a Muzsikál az Erdő Alapítvány.


Muzsikáló erdők 2020-ban

2020. április 9.

Megjelentek a Muzsikál az Erdő 2020-as pályázatai. Alapítványunk hagyományaihoz híven a 2020-as évben is alkotói pályázatokat hirdet – tudatta Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára. Az előzmények idekattintva olvashatók.


Nem érték el a csúcsot

2020. április 8.

A havazás megállította a hegymászó válogatottat a Shkhara déli falán. A Kaukázus egyik legimpozánsabb falára indult Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatottnak kevés hiányzott a sikerhez, de az egyhetes havazás miatt kénytelenek voltak meghátrálni. A február 19-ei sajtótájékoztató idekattintva olvasható.


Erdőtelepítés Somogyban

2020. március 31.

Hatvan hektár új erdőt telepítettek tavaly Somogyban. A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.


Tegyünk együtt erdőinkért!

2020. március 18.

Az ENSZ Közgyűlésének döntése alapján 2013-tól minden év március 21-e az Erdők Nemzetközi Napja. Ebben az évben a FAO, vagyis az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet által kijelölt központi témakör az erdők és a biodiverzitás.


2020-ban is Muzsikál az erdő

2020. március 9.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2020-ban a 17. évadára készül. Fő célja az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit – tudatta Matúz Viktória.


Kövess!