A KultDivi rovat archívuma

Gyulán Muzsikál az erdő

2020. szeptember 17.

Muzsikál az erdő a Körösök völgyében. Szeptember 25-27-e között Gyula térségében várja az érdeklődőket a rendezvény, melynek pénteki nyitónapja a gyulai Csigakert tölgyfa-matuzsálemei között, a szombati és vasárnapi programjai Városerdő tölgy-kőris-szil-erdejében valósulnak meg – tudatta Matúz Viktória titkár.


Nyertünk az elefántokkal

2020. augusztus 26.

Magyar siker a 3. Krakkói Zöld Film Fesztiválon. A Szolgalelkű Óriások tényfeltáró dokumentumfilm kapta az augusztus 16-a és 23-a között megrendez 3. Krakkói Zöld Film Fesztivál Közönségdíját, ahol földünkkel és annak megóvásával kapcsolatos filmek kerültek bemutatásra.


Szolgalelkű óriások

2020. június 30.

Mi az elefántokkal vagyunk! Avagy lehet-e etikus az elefánt-turizmus Délkelet-Ázsiában? – teszik fel a kérdést az alkotók. Szolgalelkű Óriások online filmpremier július 1-je szerda.


A mi kis falunk járvány idején

2020. április 10.

Az egész világon terjed az új koronavírus. Mindannyiunkra hatással van, életünk több különböző területén. Hónapok óta figyeljük a híreket, mi történt Kínában, de az még annyira messze volt, hogy reménykedtünk benne, hátha ide nem jut el.


Állatok Vajdahunyad várban

2020. március 12.

Állatok címmel nyílt tegnap este profilba vágó, átfogó kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. Először Medzihradszky Zsófia, a Múzeum főigazgató-helyettese köszöntötte a megjelenteket és röviden beszámolt arról, hogy a képzőművészeti kiállítások rendezése lassan már hagyománnyá válik a Múzeum elegáns belső terében.


Zsila Sándor kiállítása/i

2020. március 4.

Zsúfolásig megtelt tegnap Kőbányán a Kőrösi Galéria két terme Zsila Sándor: Idősíkok című kiállításának megnyitóján – tudtuk meg a felvételeket is készítő Katona Luciától.


Méz-királynő az Arénában

2020. január 28.

Egy egyszerű asszony, akit alázatos tisztaságáért a természet királynővé koronáz. Egy kies macedón faluban az 50 pár éves Hatidze felfelé baktat a hegyoldalon, hogy ellenőrizze a sziklák között fészkelő méhkolóniáit – láttuk tegnap este a Méz-királynő (Honeyland) című 85 perces macedón filmben a Cinema City Aréna 14. termében.


Repülés vadludakkal

2020. január 15.

A Taníts meg repülni! (Donne moi des ailes / Spread your wings) című 113 perces feliratos francia-norvég családi kalandfilm 2020. márciusban érkezik a hazai mozikba, Magyarországon forgalmazza a Cinetel Kft. – tudtuk meg sajtósaiktól.


Megint nyert a Békacomb!

2019. november 6.

Daróczi Csaba nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2019 pályázat fődíját – hangzott el a naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége sajtótájékoztatóján tegnap délután a Magyar Természettudományi Múzeumban. A kiállítás megnyitóját és a díjátadót a sajtóbemutató után tartották. Fotóink Egressy Rita felvételei.


Ingyenes föld napi filmvetítés

2017. április 20.

Mindenkit szeretettel vár április 22-én az Anjou Lafayette, a Föld napján tartandó ingyenes filmvetítésre a VII. kerületi Art+ Cinema moziba, ahol a nagysikerű Földünk, a műanyag bolygó (Plastic Planet) című, 95 perces filmet tekinthetitek meg.


Kövess!