Bemutatkozunk

2010. február 24-én tizenegy fiatal megalakítja a Diverziti Egyesületet Margaret Mead mondása alapján, miszerint nem szabad hinni, hogy pár elkötelezett ember nem tudja megváltoztatni a világot – hiszen mindig is ez történt.

A Diverziti nevet választottuk, ami elsősorban a diverzitásra, azaz sokszínűségre utal. Sokszínűség alatt a biológiai és kulturális sokszínűséget értjük. Amúgy magát a szót ebben a formában a mobil hírközlésben használják, ahol több jelet úgy eredeztetnek, hogy az még küszöbérték alatt maradjon. Summa summarum, a nevünk jelentését úgy is értelmezhetjük, hogy sokszínű üzeneteink maradéktalanul célba érnek.

Célunk felhívni a figyelmet a sokszínűség megőrzésének fontosságára a környezeti nevelés és (fenntarthatósági) szemléletformálás különböző formáival.

A célok elérésében segít, hogy az alapítók rengeteg tapasztalattal rendelkeznek ezeken a területeken és az önkéntes munka sem idegen számukra. Vannak köztünk zoológusok, geográfusok, mérnökök, és szinte kivétel nélkül mind rendelkezünk külföldi önkéntes tapasztalattal.

És hogy pontosan mit teszünk a sokszínűség megőrzéséért és a környezet és a kultúra védelméért? Nézd meg itt!

Kövess!