Biokertészkedés

Miért is jó, ha saját élelmiszert próbálunk termelni legyen az cserépben, faládában, vagy kertben?

  • Rengeteget tanulunk
  • Legalább kertészkedés közben nem a számítógép előtt vagyunk
  • Élvezzük a friss levegőt
  • Megmozgatjuk már elhaltnak vélt izmainkat
  • Csökkentjük fogyasztásunkat (legalábbis a szupermarketekben)
  • Tudjuk pontosan mit fogyasztunk (legalábbis nagyobb eséllyel)
  • Nem használunk vegyszereket, káros anyagokat, műtrágyákat
  • Csomagolóanyagot, szállítási költséget spórolunk és ezzel együtt CO2-ot (szóval megcsapkodhatjuk a vállunkat, hogy a klímaváltozás ellen is teszünk)
  • Pénzt spórolunk
  • Megtanuljuk értékelni a természetet és az általa nyújtott élelmiszer forrásokat

Pont ezekért a jó tulajdonságokért szeretnénk mi is beindítani mini-biokertünket és megosztani a tapasztalatokat, valamint lehetőséget nyújtani azoknak, akik szintén ki szeretnék próbálni a növénytermesztést.

Kövess!